4D Ultrahang Rendelő

4D babamozi - 3D fényképek - 4D videók
Debrecen, Szent Anna u. 48.Bejelentkezés: +36 30 349‑1041
4D magzati ultrahang vizsgálat - Debrecen

Rendelőnk a Szent Anna Szülészeti és Nőgyógyászati Magánrendelőben található.

Címünk:
Debrecen
Szent Anna utca 48.

A 4D ultrahang vizsgálatok előzetes bejelentkezés alapján történnek.
 
Bejelentkezni a +36 30 349‑1041 telefonszámon lehet.

Kisfiú vagy kislány?

4D ultrahang vizsgálat

A 4D magzati ultrahang segítségével akár ezt is megtudhatjuk.

A terhesség melyik szakában célszerű 4D ultrahang vizsgálaton részt venni?

A legideálisabb időszak a 16-32. hét között van. A babamozi szempontjából inkább a 20-28. heti időszak az, amikor a leglátványosabb felvételek készülhetnek. Nincs akadálya annak, hogy a terhesség alatt több alkalommal is sor kerüljön 4D magzati ultrahang vizsgálatra. Ezáltal a baba fejlődése jól nyomon követhető, és a szülők többször is betekintést nyerhetnek a baba születés előtti életébe.

Mit kapunk a vizsgálat végén?

-4D videó felvételt pendrive-on vagy DVD-n (PRÉMIUM csomagnál)

-3D képeket pendrive-on vagy CD-n (BABAMOZI és PRÉMIUM csomagnál)

-2db fotóminőségben kinyomtatott képet (BABAMOZI és PRÉMIUM csomagnál)

-szakmai protokollnak megfelelő ultrahang leletet (valamennyi csomagnál)

2D/4D ultrahang szolgáltatásaink

A debreceni Szent Anna 4D Ultrahang Rendelőben első sorban magzati ultrahang vizsgálatokat végzünk. Ezek a vizsgálatok lényegesen különböznek a hagyományos 2D ultrahang vizsgálatoktól. A 2D berendezések csak diagnosztikai célra használatosak, a 4D készülékek viszont - a diagnosztika mellett - élményszerű betekintést engednek a baba életébe.

Erre a 2D technika nem képes. Viszont attól függetlenül, hogy a 4D készülékek felbontása lényegesen meghaladja a hagyományos készülékekét, nem helyettesíti, csak kiegészíti azokat. Az orvosok inkább a 2D ultrahang készülékek által nyújtott információra támaszkodnak, a kismamák számára viszont sokkal többet nyújt a 4D ultrahang. A nagy felbontásuknak köszönhetően diagnosztikai szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bírnak a 4D képes berendezések, mivel bizonyos rendellenességek jobban kiszűrhetők segítségükkel, mintha csak a 2D készülékekkel vizsgálnának.

A különböző igényekhez igazodva többféle csomagot állítottunk össze a kismamák számára.

Bármelyik csomagot választják, nálunk minden vizsgálat szerves részét képezi a Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság protokollja szerint történő diagnosztikai vizsgálat. A 4D ultrahang vizsgálat által fontos információt kaphatunk a méhben fejlődő magzatról, időben felismerhetünk számos magzati betegséget, kóros állapotot, genetikai rendellenességet.

Azonban ezek a vizsgálatok nem helyettesítik a terhesgondozásban kötelezően előírt ultrahang vizsgálatokat, és azt is tudni kell, hogy nincs olyan kóros állapot, rendellenesség, amely 100%-os biztonsággal felismerhető lenne az ultrahang használatával! Ebben segíthet az ismételt vizsgálat.

1. ULTRAHANG csomag

2D/4D Magzati ultrahang vizsgálat, melynek elsődleges célja a baba fejlődési állapotának felmérése, az esetleges rendellenességek kiszűrése. A vizsgálatról a szakmai protokollnak megfelelő komplett leletet állítunk ki, mely minden ilyenkor megállapítható adatot tartalmaz a babával kapcsolatosan. Ezen felül minden kismamát megajándékozunk egy fotó minőségben kinyomtatott, a babáról készült 3D képpel.

Mit nyújt, kinek, mikor ajánljuk?

-Korai terhesség kimutatása

-Nyaki redő mérése

-Magzat fejlődésének nyomon követése

-Aktuális súlybecslés, terhességi kor meghatározása, szülés várható idejének megítélése

-Rendellenességek szűrése

-Lepény, magzatvíz, köldökzsinór megítélése

-Magzat nemének meghatározása

-Anyai veseüreg tágulat mérése

-Tájékozódási szintű áramlási vizsgálat

-Szívhang hallgatás

-Petesejt mérés (follicurometria)

-Belső nemi szervek monitorizálása

-Myoma, cysta és egyéb nőgyógyászati rendellenességek kimutatása nem csak kismamáknak

-Alhasi panaszok okainak kiderítése, minden nőnek

-Esetleges rendellenesség kimutatása esetén megfelelő helyre való irányítás, beutalás

-Alapos tájékoztatás, tanácsadás

A terhesség kezdeti szakaszában lévő kismamáknak ajánlott, amikor még nem készíthetők látványos felvételek a babáról. A terhesség későbbi stádiumában azoknak lehet jó választás, akik első sorban a pici fejlődési állapotára kíváncsiak, és ennek szeretnék a leginkább pénztárca kímélő módját választani.

2. BABAMOZI csomag

Az elsődleges szempont itt is a baba állapotának felmérése, tehát alapvetően ez is egy diagnosztikai vizsgálat. Emellett azonban élményszerű, látványos betekintést kapunk az ő kis világába. A vizsgálat alatt folyamatosan, nagy felbontású monitoron keresztül figyelhetjük a pici viselkedését, Soha vissza nem hozható pillanatokkal lehetnek gazdagabbak a jelen lévők. Szívet melengető érzés ily módon találkozni a picivel. Látni, ahogy mocorog, nyitogatja szemecskéjét, csuklik, grimaszol, fintorokat vág, ásít, vagy szopja az ujját.

A vizsgálat végén komplett leletet állítunk ki, továbbá számos 3D képet vihetnek haza a kismamák pendrive-on vagy CD-n, melyből kettőt fotó minőségben ki is nyomtatunk.

Kinek, mikor ajánljuk?

A baba nemének megállapítása általában a terhesség 16. hetétől lehetséges. A leglátványosabb képek a 20-30. héttől készíthetők. Ezen időszakon belül is nagy változásokon megy keresztül a baba, tehát akár több alkalommal is érdemes részt venni 4D ultrahang vizsgálaton. Mi azt javasoljuk, hogy azért legalább 1 hónap teljen el a két ultrahang vizsgálat között, mivel ezen belül nem történik olyan látványos változás a baba fejlődésében, ami ettől rövidebb időn belül indokolttá tenné az újabb diagnosztikai vizsgálatot.

3. PRÉMIUM csomag

A baba fejlődési állapotának felmérése, az esetleges rendellenességek kiszűrése mellett ez a csomag biztosítja a legmaradandóbb élményt.

A vizsgálat végén komplett leletet állítunk ki, továbbá a kismamák pendrive-on vagy DVD formátumban megkapják a babamozi teljes videó anyagát, valamint számos 3D képet vihetnek haza pendrive-on vagy CD-n, melyből kettőt fotó minőségben ki is nyomtatunk.

Ez a csomag annyival nyújt többet a normál BABAMOZI csomagtól, hogy az élő babamozi digitálisan rögzítésre kerül, és a videó felvételt a kismama egy pendrive-ra vagy DVD lemezre kiírva haza is vihet. Így nem csak az állóképek, de a 4D ultrahang teljes videó anyaga is maradandó emléket képez. A videó kérhető magyarázó szöveggel is.

Kinek, mikor ajánljuk?

Azoknak ideális választás, akik szeretnék a BABAMOZI teljes 4D ultrahang anyagát DVD formátumban megörökíteni, lehetőséget biztosítani arra, hogy azt később otthon is visszanézhessék, vagy másoknak is megmutathassák.

 

4. NŐGYÓGYÁSZATI ULTRAHANG csomag

Ezt a csomagot minden nő választhatja, tehát nem csak a kismamák.

A 2D ultrahang vizsgálattal lehetőség van a petesejt mérésre (folliculometria), a belső nemi szervek monítorizálására, továbbá pl. a myoma, cysta és egyéb nőgyógyászati rendellenességek kimutatása.

Segítségével fény derülhet az alhasi panaszok okaira is.
Az esetleges rendellenesség kimutatása esetén a pácienst megfelelő helyre irányítjuk a probléma megszüntésének érdekében.

Kinek, mikor ajánljuk?

Akinek szokatlan, folyamatosan fennálló vagy rendszeresen visszatérő hasi fájdalmai, hasi görcsei, illetve a rendellenes vérzései vannak. 50 év felett probléma nélkül is érdemes évente egy ultrahang vizsgálatot elvégeztetni.

Azoknak a nőknek is ajánljuk, akik a teherbe esésükhöz pontosan tudni szeretnék, hogy mikor van a peteérésük.

 

5. 12 HETES MAGZATI ULTRAHANG csomag

A 12 hetes magzati ultrahang szűrés a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság által előírtak szerint, az FMF (Fetal Medicine Foundation) kritériumai alapján történik.

Kinek, mikor ajánljuk?

A 11-14. terhességi korban ajánlott, amikor is a magzat szervei már kialakultak. A részletes szűrővizsgálat során jó eséllyel kimutathatók az esetleges kóros fejlődési rendellenességek.

 

Van Önnek babát váró rokona, barátnője, kolléganője vagy alkalmazottja?

Ha igen, lepje meg őt egy 4D ultrahang babamozi ajándékutalvánnyal.

Egy kismama számára nincs nagyobb öröm, mint születése előtt találkozni a babával, és bepillantani az ő kis életébe.

Ajándékutalvány rendelés

Teljes körű

NŐGYÓGYÁSZAT, TERHESGONDOZÁS

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász

www.zatik-nogyogyasz.hu

Miért kedvelik a kismamák a debreceni Szent Anna 4D Ultrahang Rendelőt?

Első sorban azért, mert:

-a legmodernebb, s ez által a legkiválóbb minőséget nyújtó 4D ultrahang készülékkel dolgozunk

-bőséges időt hagyunk minden kismamának a vizsgálatra, nálunk nincs "futószalag effektus"

-a vizsgálatot óriási rutinnal, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező személy végzi

-nyugodt, barátságos környezet fogadja a kismamákat, illetve kísérőit

-nincs várakozás, mindenki előre egyeztetett időpontra érkezik

-jól megközelíthetőek vagyunk, jó parkolási lehetőséggel

-kedvező árakkal, és, egyedi igények alapján választható ultrahang csomagokkal várunk mindenkit

-a visszatérő kismamák kedvezményt kapnak a PRÉMIUM csomagra