4D Ultrahang Rendelő

4D babamozi - 3D fényképek - 4D videók
Debrecen, Szent Anna u. 48.Bejelentkezés: +36 30 349‑1041
4D magzati ultrahang vizsgálat - Debrecen

Rendelőnk a Szent Anna Szülészeti és Nőgyógyászati Magánrendelőben található.

Címünk:
Debrecen
Szent Anna utca 48.

A 4D ultrahang vizsgálatok előzetes bejelentkezés alapján történnek.
 
Bejelentkezni a +36 30 349‑1041 telefonszámon lehet.

Kisfiú vagy kislány?

4D ultrahang vizsgálat

A 4D magzati ultrahang segítségével akár ezt is megtudhatjuk.

A terhesség melyik szakában célszerű 4D ultrahang vizsgálaton részt venni?

A legideálisabb időszak a 16-32. hét között van. A babamozi szempontjából inkább a 20-28. heti időszak az, amikor a leglátványosabb felvételek készülhetnek. Nincs akadálya annak, hogy a terhesség alatt több alkalommal is sor kerüljön 4D magzati ultrahang vizsgálatra. Ezáltal a baba fejlődése jól nyomon követhető, és a szülők többször is betekintést nyerhetnek a baba születés előtti életébe.

Mit kapunk a vizsgálat végén?

-4D videó felvételt pendrive-on vagy DVD-n (PRÉMIUM csomagnál)

-3D képeket pendrive-on vagy CD-n (BABAMOZI és PRÉMIUM csomagnál)

-2db fotóminőségben kinyomtatott képet (BABAMOZI és PRÉMIUM csomagnál)

-szakmai protokollnak megfelelő ultrahang leletet (valamennyi csomagnál)

Amit a 4D ultrahang vizsgálatról tudni kell

Az ultrahang vizsgálat nem veszélyezteti a babát?

Fontos tisztázni, hogy az ultrahang berendezések nem sugarakat bocsátanak ki, ahogy pl. a röntgen, hanem hanghullámokat, melyek frekvenciája kívül esik az ember által hallható tartományon, ezért nem halljuk. Nincs tudomásunk olyan kutatási eredményről, amely arról számolt volna be, hogy az ultrahang vizsgálat bármilyen mértékben is veszélyt jelentene akár a babára, akár a kismamára nézve. A tudomány jelenlegi álláspontja szerint az ultrahang teljesen veszélytelen.

Ki végzi az ultrahang vizsgálatokat?

A Szent Anna 4D Ultrahang Rendelőben a vizsgálatokat - beleértve a babamozit is - több évtizedes gyakorlattal rendelkező, tapasztalt szakember végzi. Ez azért fontos kérdés, mivel az esetleges rendellenességek felismeréséhez, kiszűréséhez elengedhetetlen a vizsgálatot végző személy magas fokú felkészültsége, tapasztalata.

Mikor érdemes 4D ultrahang vizsgálatra menni?

A négydimenziós magzati ultrahang vizsgálatokat általában a 16-32. terhességi hét közötti időszakban végzik. Ettől korábban azért nem szokták, mert a magzat fejletlensége miatt még nem kapunk megfelelően értékelhető képet. Az ezt követő időszakban pedig az szokott problémát jelenteni, hogy ilyenkor a magzatvíz mennyisége már sokszor nem elegendő a tökéletes 4D képalkotáshoz. A vizsgálat sikerességét egyébként a magzat méhen belüli elhelyezkedése is nagymértékben befolyásolhatja.

A babamozi szempontjából a 20-28. hét mondható legideálisabbnak. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a baba közreműködése nélkül soha nem lehet élmény dús babamozira számítani. Szerencsére arra is megvannak a kifinomult praktikák, amelyekkel - és persze egy kis szerencsével - óvatosan szereplésre lehet őket ösztökélni.

A fenti időszakon belül akár több alkalommal is sor kerülhet a 4D magzati ultrahang vizsgálatra. Ezáltal egyrészt a diagnosztika is pontosabb lehet, követhetővé válik a magzat fejlődése, másrészt a szülők újbóli elkápráztatására is lehetőséget kap a baba.

Mikor lehet megállapítani a magzat nemét?

Általánosságban azt lehet mondani, hogy nagy biztonsággal a 20. héttől határozható meg ultrahang vizsgálattal a baba neme. Ez persze nem jelenti azt, hogy pár héttel korábban ez lehetetlen lenne, de akkor még jóval kisebb az esély arra, hogy megbízható eredményt kapjunk. Egy kis szerencsével, ha a baba is úgy akarja, a 15. héttől már megtudhatjuk, hogy egy aranyos kislány, vagy kisfiú lakik a pocakunkban.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden kismamánál bőséges időt szánjunk a vizsgálatra. A pontos, megbízható diagnosztika időigényes folyamat, a babamozi sikeressége ugyancsak nagymértékben függ attól, hogy mennyi időt szentelünk rá. Ezért nálunk a vizsgálat a szokásos 20-30-cal szemben általában 50 percig tart. A babák nem mindig készülnek fel a szereplésre, előfordul, hogy éppen szunyókálnak. Ez alatt az 50 perc alatt azonban még a kicsit szégyenlősebb, lámpalázas, vagy lustácska babáknak is elegendő idejük van arra, hogy valami egyéni produkcióval megörvendeztessék a közönséget. Arra is bőségesen jut idő, hogy a látottakat elmagyarázhassuk, illetve az esetleges kérdéseket megválaszolhassuk.

Miért nincs minden kórházban, rendelőben 4D ultrahang?

.Az ultrahang készülékek terén hatalmas fejlődés tapasztalható. A mai, legkorszerűbbnek számító 4D ultrahang készülékek felbontása lényegesen meghaladja az elődjeikét, ezáltal sokkal jobb minőségú, részletgazdagabb képet biztosítanak azoktól. Egyetlen probléma van velük: a rendkívül magas áruk. Sajnos emiatt jó ideig még nagyon sok egészségügyi intézményből hiányozni fog a korszerű négydimenziós ultrahang technológia.

Van Önnek babát váró rokona, barátnője, kolléganője vagy alkalmazottja?

Ha igen, lepje meg őt egy 4D ultrahang babamozi ajándékutalvánnyal.

Egy kismama számára nincs nagyobb öröm, mint születése előtt találkozni a babával, és bepillantani az ő kis életébe.

Ajándékutalvány rendelés

Teljes körű

NŐGYÓGYÁSZAT, TERHESGONDOZÁS

Dr. Zatik János
szülész-nőgyógyász

www.zatik-nogyogyasz.hu

Miért kedvelik a kismamák a debreceni Szent Anna 4D Ultrahang Rendelőt?

Első sorban azért, mert:

-a legmodernebb, s ez által a legkiválóbb minőséget nyújtó 4D ultrahang készülékkel dolgozunk

-bőséges időt hagyunk minden kismamának a vizsgálatra, nálunk nincs "futószalag effektus"

-a vizsgálatot óriási rutinnal, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező személy végzi

-nyugodt, barátságos környezet fogadja a kismamákat, illetve kísérőit

-nincs várakozás, mindenki előre egyeztetett időpontra érkezik

-jól megközelíthetőek vagyunk, jó parkolási lehetőséggel

-kedvező árakkal, és, egyedi igények alapján választható ultrahang csomagokkal várunk mindenkit

-a visszatérő kismamák kedvezményt kapnak a PRÉMIUM csomagra